Je letní čas, je párty čas!

       

        Léto je tu, stoupající rtuť teploměru odhaluje holkám lýtka, a tak nějak přirozeně probouzí v lidech dobrou náladu. S tou automaticky přichází chuť na zábavu, a jaká by to byla letní zábava bez hudby pod širým nebem? Festivalová sezóna je v plném proudu a o hudební akce s nadupanými lineupy rozhodně není nouze. Ne vždycky se ale o zábavu musí nutně starat kapela, a ne vždycky se kvůli ní musí objíždět festivaly. Solidní hudební mejdánek můžete sami uspořádat v podstatě kdekoliv na louce nebo na zahradě. Není také vůbec od věci provětrat nějakým tím decibelem muziky po zimní hibernaci zatuchlé rodičovské chalupy. Stačí to šikovně navléknout tak, že jim třeba slíbíte, že za ně obstaráte nepříjemný jarní úklid milovaného letního útočiště, a rázem máte „párty stan“ jak vyšitý!

        Nic nerozvíří atmosféru večírku víc než šikovný DJ. Nenechávejte nic náhodě a nechte nejlépe profíka, aby se staral o kvalitní přísun beatů místo vás. Takový se totiž na místo hudebního činu dostaví většinou kompletně vybavený nabitým arzenálem vinylů, s gramofony či konzolíPA aparaturou, zkrátka se vším, co potřebuje k výrobě bujaré zábavy. Zkušený DJ zaručeně rozvlní nejedno ztuhlé tělo i zatvrzelého „netanečníka“ a taneční publikum udrží ve varu, aniž by se muselo posilňovat nejrůznějšími stimulačními pamlsky. Na druhou stranu, pokud snad někoho z vás přesto přepadají DJské choutky, může být taková párty s kamarády ideálním místem, kde si snadno ověříte své schopnosti a nadání k míchání tracků. To vše na publiku, které vám s největší pravděpodobností za případný neúspěch nepřivodí zranění nebo neponičí vaši DJskou výzbroj odvážného amatéra. V horším případě můžete svou produkcí způsobit to, co obvykle v tanečním klubu působí návštěva policejní hlídky – prázdný parket.

         Méně kreativní milovníci večírků nemusí smutnit, pokud si netroufají na DJské skotačiny nebo zkrátka jen nechtějí za jednorázové služby profíka utrácet. Takoví se totiž mohou veselit za doprovodu reprodukované hudby. Zapomeňte na to, že se vám účastníci párty budou vlnit okolo mobilního telefonu chroptícího náznaky vašich oblíbených hitovek. Dopřejte jim silný hudební zážitek a sypte do nich decibely a beaty tlusté jako Kimovo panděro prostřednictvím přenosných speakerů, které můžete ládovat přes bluetooth písněmi svých srdcí až do bílého rána. Taková přenosná zařízení jsou napájená pomocí baterií a o bezdrátovou zábavu se dokáží starat i několik hodin. K některým lze navíc připojit mikrofon a odvážnější část přítomných tak může své hudební idoly podpořit karaoke zpěvem, pokud jim to zbytek společnosti bude ochoten tolerovat. Důmyslnější modely jsou vyzbrojené světelnými efekty, které venkovskou chalupu nebo louku u obecního brčálníku v mžiku promění v malé Las Vegas.

        Ano, uspořádat párty a oddávat se hudebním radovánkám je s podporou přenosných reproduktorů možné opravdu kdekoliv. Celá řada takových bluetooth zařízení je dokonce vodě a prachu odolná a je resistentní i vůči méně šetrnému zacházení. Tyto speakery mají doslova kapesní rozměry a z kapsy je okamžitě do akce můžete poslat třeba ve vlakovém kupé cestou na prázdniny. I při svých miniaturních rozměrech bývají vyzbrojené slušným výkonem na to, aby už poměrně solidně dokázaly pocuchat sluchový aparát vám i vašim spolucestujícím.

          Je letní čas, je párty čas! Buďte kreativní a tropte hudební pozdvižení, jak a kde to jen jde. Ať už jste DJ nebo běžní hudební konzumenti, co se zkrátka jen rádi baví, váš prostor pro zábavu je o prázdninách takřka neomezený a je potřeba ho využít. Do poslední noty, do posledního beatu, do bílého rána.

Celý seriál o letní párty: 

Úvod - Je letní čas, je párty čas! 

1. DílMíchejte jako profíci, buďte kreativní

2. Díl - Králem párty je DJ!

3. Díl - Bezdrátová hudba léta 

 

5.9.2018