Workshop (základů) hry na cajon

  • KDY: 29. 5. 2019 od 19:00 
  • KDE: Music City Praha - Ocelářská 39
  • VSTUP ZDARMA 

 

Cajon je rytmický nástroj latinskoamerického původu, jehož minulost provází příběh temný jak ebenové dřevo. Zrodil se prý z přepravních bedýnek, na které hráli nedobrovolní pasažéři otrokářských lodí poté, co byli nuceni spálit své původní bubínky. Od jeho pochmurných začátků uplynulo mnoho času a dnes je cajon oblíbeným nástrojem nejen buskerů a hře na něj se věnují muzikanti z řad amatérů i profesionálové.

Temperament a krásu cajonu vám představí bubeník a perkusionista Michael Cába v rámci workshopu, který proběhne 29. května od 19 hodin v oddělení bicích v pražské prodejně Music City.

Navštivte prostor jako stvořený pro seznámení se srdcem rytmiky všech buskerů a naučte se základům hry na cajon v rámci workshopu vedeného opravdovým profíkem. Workshop je určený začátečníkům i pokročilým a nástroje vám bezplatně zapůjčíme na místě. Součástí workshopu bude soutěž o cajon a další dárky značky Meinl.

Kdo je Michael Cába?

Muzikant s bohatými zkušenostmi a zálibou v afro-kubánské hudbě, latin jazzu či flamenku se hře na bicí nástroje věnuje od roku 1996, a to pod dohledem takových jmen, jako Ivan Audes, Jiří Slavíček, Angel „Cepillo“ Sánchez a dalších.

Na vaši účast se těší Music City a Michael Cába

11.6.2019