V pátek 29.3. jsou naše prodejny otevřeny! Na Velikonoční pondělí 1.4. jsou z důvodu státního svátku zavřené. Expedice zboží probíhá do 28.3. a poté od 2.4.

Nezapomeňte zaregistrovat svůj nákup nad 1 000 Kč do soutěže! Více info ZDE.

PEARL RFP924XFP Reference Pure - Scarlet Sparkle Burst

Akustická bicí souprava - průměry: 22", 10", 12", 14", řada: Reference Pure, barva: Scarlet Sparkle Burst

Produkt se již neprodává

Potřebujete poradit? Zeptejte se našeho odborníka. 800 708 807

Nenašli jste mezi alternativami žádný produkt, co by Vás zaujal?

Můžete si prohlédnou kompletní výběr zde.

Případně nás kontaktujte a naši kolegové Vám rádi s výběrem pomohou.

Základní popis

 
PEARL RFP924XFP Reference Pure - Scarlet Sparkle Burst
 
Profesionální souprava Reference Pure od společnosti Pearl patří, především díky jedinečnému způsobu výroby, mezi  absolutní špičku bicích nástrojů. Vývoj této řady trval téměř tři roky, během nichž bylo testováno jaký poměr dřev, jaká tloušťka korpusů nebo jaký úhel zkosení hran je pro jednotlivé bubny nejlepší. Výsledkem je exkluzivní sada, ve které jsou zmíněné parametry zvoleny pro každou velikost bubnu zvlášť, aby byl finální zvuk co nejlepší. Souprava obsahuje basový buben (22“), dva tom tomy (10“ a 12“) a floor tom (14“).
 
Vlastnosti
Basový buben tvoří z důvodu zdůraznění nízkých zvukových frekvencí z větší části mahagon. Konkrétně se jedná o šest vnitřních vrstev, zbylé dvě svrchní jsou ze dřeva javorového. Tom tom s průměrem 12 palců je celý z javoru. Bubny menších rozměrů jsou kombinovány s břízou pro zostření zvuku, bubnům větších rozměrů naproti tomu přibývají vrstvy zmíněného mahagonu. Tom tomy mají hrany zkosené v přesném úhlu 45 stupňů, floor tom a basový buben jsou na okrajích zaobleny. Praktický systém uchycení tom tomů OptiMount Suspension System je v této soupravě zhotoven z hliníku, což značně snižuje jeho váhu při zachování vysoké kvality.
 
O řadě PEARL Reference Pure
Série Reference Pure je vlajkovou lodí značky Pearl. Vyniká nejpropracovanějším zvukem, který je dán především unikátním a precizním přístupem k výrobě. Každý buben byl při vývoji brán jako samostatná jednotka a jednotlivé rozměry se proto liší použitým materiálem. Nedochází tak k žádným ústupkům a vrstvy břízy, javoru a afrického mahagonu jsou vždy vyváženy ideálně pro danou velikost. Rovněž míra zaoblení hran korpusů je individuální. Nástroje řady Reference Pure patří mezi skutečnou špičku a jsou oblíbeny u mnoha profesionálních bubeníků po celém světě. Oproti sesterským soupravám Reference mají tenčí stěny korpusů a tím pádem lehce odlišný zvukový charakter.
 
Specifikace
Rozměry:
•    Bass Drum: 22“x18“ 
•    Tom: 10“x8“
•    Tom: 12“x9“
•    Floor Tom: 14"x14" 
Materiál: bříza, javor, africký mahagon
Barva: Scarlet Sparkle Burst

Mám připomínku k popisu

Hlavní obrázek 22“; 10“, 12“; 14“ PEARL RFP924XFP Reference Pure - Scarlet Sparkle Burst

O značce Pearl

Historie japonské značky Pearl sahá až do roku 1946, kdy zakladatel Katsumi Yanagisawa začal vyrábět stojany na hudební nástroje. V padesátých letech pak přišly první bicí soupravy a v roce 1966 profesionální řada President Series. Koncem šedesátých let začíná vyrábět také příčné flétny, od studentských až po profesionální stříbrné i zlaté modely. V sedmdesátých letech uvádí na trh průhledné akrylátové korpusy a v roce 1980 přichází první série souprav Export, které nyní patří mezi nejprodávanější bicí soupravy na světě. Do portfólia značky patří také bicí hardware a veškerý sortiment perkusí. O kvalitě a renomé značky Pearl svědčí nejlépe slavná jména jejich uživatelů. Mezi světové hráče na bicí Pearl patří Dennis Chambers (Santana), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers), Brian Frasier Moore (Madonna, Christina Aguilera), Ian Paice (Deep Purple), Mike Mangini (Dream Theatre) a další.