HORKÁ NOVINKA! Mikrofon Shure MV7+ ideální na podcasty i gaming. Prohlédněte si ho ZDE.

MESA BOOGIE Powerhouse 810

Basytarový reprobox - 8x10", 1200W

Produkt se již neprodává

Potřebujete poradit? Zeptejte se našeho odborníka. 800 708 807
Obrázek k článku SOUTĚŽ O EFEKT NUX

SOUTĚŽ O EFEKT NUX

Soutěžte na Facebooku o kytarový efekt NUX Číst dále »

Alternativy k MESA BOOGIE Powerhouse 810

LANEY DBV810-4 Digbeth

LANEY DBV810-4 Digbeth

Baskytarový box - výkon: 1200 W, basové reproduktory: 8x 10” HH Black Label Ceramic Drivers, impedance: 4 Ohm

27 790 Kč
Skladem u dodavatele

Nenašli jste mezi alternativami žádný produkt, co by Vás zaujal?

Můžete si prohlédnou kompletní výběr zde.

Případně nás kontaktujte a naši kolegové Vám rádi s výběrem pomohou.

Základní popis

Mesa Boogie Powerhouse 810
Když se Randall Smith poprvé v roce 1967 odhodlal z dobrého rozmaru upravit kombo Fender Princeton, pravděpodobně ještě netušil, že právě stvořil legendu na poli kytarových a baskytarových zesilovačů, komb a reproboxů. Poté, co se jeho raná práce dostala do rukou Carlose Santany, již nebylo pochyb o dalším vývoji - posléze pod vlastním názvem Mesa Boogie. Na řadu postupně přišly první vlastní modely jako Mark I nebo basový Snakeskin Mesa 450. Postupem času se aparáty značky Mesa Boogie staly elitním vybavením na hudebním poli. Vyznačují se především důmyslným zpracováním s širokou škálou aparátů od jednoduchých až po velmi sofistikované modely a špičkovými zvukovými vlastnostmi, jež jsou schopny uspokojit požadavky hudebníků hrajících od blues či jazzu až po extrémní metalové žánry. Současným sídlem firmy je kalifornské město Petaluma.

Série POWERHOUSE od firmy MESA/BOOGIE je novou sérií nabízející zvukovou všestrannost a uživatelskou přívětivost. Boxy jsou vybavovány neodymiovými reproduktory Custom Mesa. Na výběr je černá a stříbrná varianta. Všechny boxy jsou vybaveny pohodlnými madly. Můžeme zde najít také několik velmi zajímavých vlastností a funkcí.

Aviation Style Bracing - koncept vyztužení, který je inspirovaný leteckým průmyslem. Extrémně pevné avšak nepříliš těžké šasi, které je výjimečně tuhé a celistvé je základním předpokladem pro kvalitní a uživatelsky přívětivý reprobox.

Tri-Ported Design - inovativní design přední desky s individuálně laděnými trojúhelníkovými otvory napomáhají lepšímu pokrytí frekvenčního spektra.

Player Control Network™ - patentované rozhraní zadního panelu nabízející všestranně použitelné funkce. Style Control Crossover & Attenuatorje, jak název napovídá, systém pro nastavování crossoveru. Nabízí 3 variace: lety prověřená konfigurace Normal (5K), která dává vyniknout detailům, harmonicky přívětivá Sheen (4K) a pohotová Bright (3K). To vše zkombinováné s možností ovlivňovat nastavení horny pomocí attenuatoru. Instant Reset Horn Protection slouží k snadnému resetu výškové horny při případném přetížení a jejím následném odpojení. Nepotřebujete tak žádné nařádí či náhradní pojistky. SPEAKON & ” Connectorsjsou pohodlným způsobem, jak propojit reprobox se zesilovačem.

Tilt & Roll™ Transport System - zabudovaný systém pro snadnou manipulaci. Integrovaná kolečka a ocelové madlo umožňuje táhnout reprobox jako tašku s nákupem.

Potřebujete svůj aparát vybavit profesionálním reproboxem vybavený moderními technologiemi zaručují všestranné použití a snadnou manipulaci? Zkuste reprobox ze série POWERHOUSE.

Vlastnosti

  • Výkon: 1200 W / 4 Ohm
  • Reproduktory: 8x 10" + Horna
  • Aviation Style Bracing
  • Tri-Ported Design
  • Player Control Network™: Style Control Crossover & Attenuator, Instant Reset Horn Protection, SPEAKON & ” Connectors
  • Tilt & Roll™ Transport System
  • Hmotnost: 78,5 Kg
  • Velikost: 114.94 x 62.23 x 50.17 cm

Mám připomínku k popisu

Hlavní obrázek Ostatní basové reproboxy MESA BOOGIE Powerhouse 810

O značce Mesa Boogie

Společnost Mesa Boogie založil Randall Smith v kalifornské Petalumě v roce 1971. Značka je synonymem pro kytarové a basové aparáty s mohutným zvukem, který je natolik specifický, že definoval pojem kalifornský zvuk (často lze toto označení nalézt na efektech, které zvuk Mesa Boogie simulují). Název dala společnosti vlastně náhoda – Randall Smith přestavěl malý zesilovač Fender a zkoušce tohoto aparátu byl přítomen i Carlos Sanata, který to komentoval slovy „This thing boogies!“ Další Smithovou zálibou byla přestavba starých motorů Mercedes, při nákupu náhradních dílů na místě vymyslel název Mesa Engineering, což vedlo i k názvu prvních zesilovačů Mesa Boogie. Úplně prvním produktem nové značky byl basový zesilovač s povrchem z hadí kůže. Za dobu své existence uvedla Mesa na trh několik dnes již legendárních modelů a seznam umělců, kteří aparáty této značky používají, je skutečně velmi dlouhý. I po mnoha letech a celosvětovém úspěchu zůstává vize Randalla Smitha stejná – na všechny aparáty Mesa Boogie od nejdražších po ty nejlevnější) jsou použity stejné součástky, stejné materiály a stejné postupy. Všechny jsou také vyrobeny na stejném místě, v Petalumě, v Kalifornii.