HORKÁ NOVINKA! Mikrofon Shure MV7+ ideální na podcasty i gaming. Prohlédněte si ho ZDE.

GIBSON 57 Classic Plus NH

nickel - kobylka i krk

Produkt se již neprodává

Potřebujete poradit? Zeptejte se našeho odborníka. 800 708 807
Obrázek k článku SOUTĚŽ O EFEKT NUX

SOUTĚŽ O EFEKT NUX

Soutěžte na Facebooku o kytarový efekt NUX Číst dále »

Nenašli jste mezi alternativami žádný produkt, co by Vás zaujal?

Můžete si prohlédnou kompletní výběr zde.

Případně nás kontaktujte a naši kolegové Vám rádi s výběrem pomohou.

Základní popis

Gibson 57 Classic Plus
Jedním ze specifik, které činily původní snímače Gibson PAF (zkratka znamená „Patent Applied For“ – čili patentováno) tak unikátními byly jemné variace mezi vinutím cívek. Během prvních několika let výroby (1955-61) Gibson používal nedokonalé stroje, jež nedokázaly vždy zcela precizně navinout stejný počet závitů. Výsledkem byly jemné rozdíly v síle signálu i barvě mezi jednotlivými vyrobenými snímači, které se následně staly velmi žádanými mezi hráči toužícími objevit kompletní spektrum tónových možností.


Nové modely ´57 Classic a ´57 Classic Plus, představené v roce 1992, jsou výsledkem snahy společnosti Gibson, zachytit, znovu vytvořit a opětovně nabídnout tento proslulý zvukový charakter.

Verze ´57 Classic je skvělá do pozice u krku, kde poskytuje teplý, plný zvuk s vyváženou odezvou a umí nabídnout také také typický PAF crunch.

Varianta ´57 Classic Plus představuje k předchozí perfektního partnera ke kobylce nástroje. Je inspirována původními modely PAF, jež omylem „obdržely“ několik závitů cívky navíc, díky nimž může nabídnout silnější výstupní signál i když si stále udržuje bohatý vintage tón. Výborně umí vybudit lampové zesilovače až k jemné saturaci, aniž by se vstupní obvody aparátu přespříliš zahltily.

Oba typy jsou vyrobeny přesně podle původních specifikací, zahrnující magnety AlNiCo II, niklované pólové nástavce i základny cívek a dvoužilové vintage vedení. Namísto emailem izolovaného drátu cívky je použit polyuretanový potah, který je konzistentnější a nevytváří tudíž na cívce tlustá a tenká místa. Snímače jsou také pečlivě zavoskovány a nemají tak sklony k mikrofonickému napískávání při vyšších hlasitostech.

  • Snímač pro elektrickou kytaru
  • Konstrukce: humbucker
  • Magnet: AlNiCo II
  • Výstup: dvoužilový
  • Voskované cívky
  • Pozice: kobylka i krk
  • Provedení: Niklované

Mám připomínku k popisu

Hlavní obrázek Humbucker GIBSON 57 Classic Plus NH

O značce Gibson

Americká firma Gibson byla založena již v roce 1902 Orvillem Gibsonem. Z počátku vyráběla mandolíny a akustické kytary.V roce 1922 představila světu první jazzovou kytaru s klenutou deskou, model L-5. V padesátých letech společnost proslavil kytarista Les Paul, podle jehož návrhu začal Gibson vyrábět nejznámější a jeden z nejprodávanějších modelů elektrické kytary. Gibson je také vynálezcem dvoucívkového snímače typu humbucker, který odstranil nežádoucí brum. Mezi další slavné modely kytar značky Gibson patří Explorer, Firebird, Thunderbird, SG, ES-335, CS-336, Flying V a další. Gibson vyrábí také baskytary a kytarové příslušenství.